Aftonbladets hittepå-redaktion

I går kväll så kunde man läsa på Sportbladets första sida om lottningen av grupperna till EM-slutspelet. Resultatet av lottningen var klar, hela slutspelet var klart och Sverige fick EM-guld. Det var bara det att när tidningen trycktes var inte ens lottningen klar. Och nu efteråt när man kan ta del av lottningsresultatet så inser man att de sk journalisterna hade noll rätt.

Hela förstasidan var ett enda stort fejk och uttryck för Robert Lauls och Michael Wagners fria fantasier.

Mycket betecknande för Aftonbladets nuvarande policy om god  journalistik. Man kan ju lika gärna läsa om Rödluvan och Vargen, med den stora skillnaden att då vet man ju att det är en saga.

Annonser

4 responses to “Aftonbladets hittepå-redaktion

 1. Jag har alltid misstänkt det, men nu har vi fått bevisen 🙂

  Aftonblaskans ”journalister” lever i sin egen lilla puppa. Nej, förresten, alldeles själva är de inte, de är i gott sällskap med Expressen. Höljet de snärjt in sig i heter sälj-lösnummer-till-vilket-pris-som-helst.

  Så tragiskt att så många människor har kvällspressens otroligt vinklade och filtrerade nyhetsrapportering som första och ibland enda nyhetskälla!

 2. Ja det verkar vara satt i system oberoende om vilket ämne som det gäller. Spelar väl inte så stor roll när det gäller em-lottningen även om det förefaller riktigt töntigt och ointressant. Men när det gäller att smutskasta politiker är det verkligt illa. Då känner i alla fall jag att det är själva demokratin som är hotad.
  Inte så att man inte ska granska våra folkvalda. Men nu har det gått helt överstyr.

 3. Tycker inte att DN är bättre numer. SvD har sina ljusa ögonblick, men de är inte många.

  • Ja det är rätt bedrövligt. Om jag vill veta vad som verkligen händer så skickar jag frågan till Helen P som sitter i riksdagen för (s). Då får man en riktigt sansad bild som aldrig stämmer med vad man kan läsa på löpsedeln. Det är märkligt hur tidningarna har förvandlats till underhållning och inte nyhetsförmedling

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s