Lena S har en annan bild av förtroenderådet än Lena M

Ja jag blev rätt glad åt att läsa dagens ledare. Själv var jag ju inte där på förtroenderådet. Men min inre kompass sa mig att Lena M inte hade riktigt alla rätt. Här förmedlas en annan,mer  sansad bild av vad som sades och gjordes på mötet. Partiet verkar vara på rätt väg

Vill passa på och citera otroligt kloke Bengt Göransson också: I ett samhälle där en benlös inte får permobil därför att han inte kan styrka att hans handikapp är bestående, där flyktingars vård upphandlas av ett företag utan erfarenhet därför att Röda Korset (har sin bakgrund i Krimkriget i mitten av 1800-talet) kostar mera och där överklassen visar sin skolsyn på Lundsberg är det svårt att ta dem på allvar som menar att socialdemokratins problem är att den inte anpassar sig till moderata värderingar. Ett parti kan aldrig vinna val genom att anpassa sig, det måste föra fram grundläggande värderingar och tillochmed vara berett att förlora ett val därför att väljarn tycker annorlunda. Man säljer inte sin själ!

Annonser

8 responses to “Lena S har en annan bild av förtroenderådet än Lena M

 1. Kolla även detta vad sosse-gurun Calmfors säger i frågan:

  http://di.se/

  Calmfors varnar för S nya budgetmålSökresultat

  ””De gamla kommunistländerna investerade ju hej vilt utan att någon blev lyckligare för det”, fortsätter han.

  Framför allt anser han att det behövs bättre statistiskt underlag för att kunna fatta korrekta beslut om framtida offentliga investeringar. Ur det perspektivet är det bra att Socialdemokraterna lyfter frågan, anser han.

  ”På det stora hela är det en fullständigt undermålig analys i budgetpropositionerna av hur den offentliga sektorns kapitalstock utvecklas”, säger han.

  ”Politikerna i riksdagen får ett ytterst dåligt beslutsunderlag”, fortsätter han.”

  • Calmfors är ingen sosse-guru och har aldrig varit. Tidigare satt han som ordförande i regeringens finanspolitiska råd. Men blev utbytt när han och kompisarna levererade fel besked. Om han gick frivilligt eller på uppmaning av regeringen förtäljer inte historien

 2. Ser att den benlöse som inte fick permobil åter dras upp som exempel på den ondska som pga Högern drar in över Sverige. Noterbart är att det hela skedde i ett Socialdemokratiskt landsting. Hepp!

  Det är skoj att Socialdemokratin äntligen insett att de inte har en politik värd vitten och inte haft det på länge. För trots allt, om de klara beskeden dröjer till 2014 så kan det ju inte vara mycket bevänt med det som finns just nu?

  • Ja du har rätt, i alla fall nästan: Sedan augusti 2008 leds Sörmlands landsting av en koalition bestående av Socialdemokraterna, Folkpartiet och Miljöpartiet, och denna koalition består även när den nya mandatperioden inleds. Övriga partier utgör opposition. Landstingsfullmäktige utser fem landstingsråd, varav ett benämns oppositionslandstingsråd. Dessutom utser varje parti en s.k. gruppledare.

   De borde veta hut!

   Det skojiga är att Alliansen inte har någon politik alls trots att de sitter i regeringsställning och påstår sig vilja ta ansvar. Det mesta verkar gå ut på att nalla så mycket som möjligt ur socialförsäkrningssystemen för att kunna sänka skatterna så att klyftorna vidgas i samhället. Där har man lyckats bra. Jobbpolitiken har totalt havererat med 35% ungdomsarbetslöshet

   Om man läser budgetmotionen från (s) så ser man en annan inriktning. om man lyssnar på Håkan J så ser man att en modern socialdemokratisk vision om ett bättre samhälle börjar växa fram. Var finns den moderata visionen: Detta är ett citat från statsminister Reinfeldt: Vissa ropar på visioner. Jag vill varna för det.
   Herreminje!

 3. Anledningen till att Calmfors citerats på s-bloggar är just detta att han var utsedd av regeringen som ordförande i finanspolitiska rådet men att han började kritisera regeringen. Det tyckte många med mig och Jan Andersson var kul men uppenbarligen inte regeringen

 4. Jonny Disenfeldt

  Den benlöse stackaren bor som sagt i ett landsting styrt av i huvudsak S… rikta din kritik mot dina systrar/bröder…
  Den vedervärdiga Lundsbergskolan fanns även under S-regeringarna …

 5. Pingback: All press på de sjuka, ingen på arbetsgivarna « Ett hjärta RÖTT

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s