Carl Tham: Därför ska vi säga nej till Europakten

Klart och tydligt från Carl Tham.

Sen må allians bröderna och systrarna fortsätta och virra hit och dit. mellan ja nja jasså och vet inte.

(s) har redan sagt nej.

Annonser

9 responses to “Carl Tham: Därför ska vi säga nej till Europakten

 1. Tack Britta för tips om bra artikel!
  Ja, nog är det bra märkligt. Tanken är alltså att vi först ska säga ja till att lämna över makten över vårt land. Sedan måste vi vara med och bevaka att allt går rätt till när andra styr över oss. Ett slags omvänt moment 22!

  Ett annat argument brukar vara att vi måste vara med så att vi kan påverka. Påverka vad, undrar jag. Mercozy? De verkar ju ovanligt lyhörda för andra medlemsstaters önskemål, eller hur? Skulle de kanske särbehandla Sverige?

  EU-projektet var aldrig folkens projekt, det är och har alltid varit kapitalets projekt. Jag är glad att jag aldrig lät mig luras om det där pratet om den fredsbevarande funktionen. Allt tyder snarare på att ett tredje världskrig rycker närmare på grund av eu-projektets misslyckande!
  Och snälla alla nät-troll, låt mig ha den uppfattningen! Ni FÅR ha en annan uppfattning, ok? Om det ändå kliar i fingrarna: jag kommer inte att gå i svaromål.

  • ja jag är verkligen besviken på Waidelich och juholt att de inte använder dessa argument i debatten. Jag är däremot ytterst nöjd med att de faktiskt säger ”nej”! Det finns nog ingenting som kommer i en ev förhandling som kan motivera en omsvängning

 2. Lämna BORT makten ska det förstås vara.

 3. Vi som har sagt nej hela tiden till EU-projektet har fått höra att vi är rädda för utveckling och bakåtsträvande…
  Men det är ju en härskarteknik som tas till när man inte har rimliga argument.

  Samarbete och naturligtvis hjälp och stöd är självklart men inte att ingå i någon obskyr Europakt.
  Håller med Anita det är en variant av moment 22.
  Ja, nästan komiskt att tro att Mercozy och co skulle låta sig påverkas av någon.

 4. Och nu säger tydligen S ja utan att förklara varför och dessutom med en rad av luddiga krav.

  Hå hå ja ja

 5. och nu är vi med.. herreminje vad korkat.
  Varför ställer vi upp och räddar Fredrik Reinfeldt hela tiden. Nu får han glänsa igen som den statsman han inte är

 6. En tanke som slår mig är att det kommer en hel del korkade förslag som kommer från EU.

  Ett förslag är att det ska ställas lägre krav på mindre företag gällande arbetsmiljön.

  Det verkar som att EU:s linje för att konkurrera med Kina är lönedumpning och sämre arbetsmiljö.

  Den rätta vägen måste vara hög kvalité på utbildning, förbättrad arbetsmiljö för att minska sjukskrivningskostnaderna och investeringar i modern teknik framför lönedumpning..

 7. ”Till skillnad från Socialdemokraterna tar Europafacket (ETUC) avstånd från Merkozypakten. ETUC, med LO, TCO och Saco som medlemmar, kritiserar de pågående förhandlingarna, vars slutenhet försvårar demokratisk insyn och kontroll, och menar att pakten i sig inte löser krisen i eurozonen utan leder istället till mindre tillväxt och högre arbetslöshet.

  Enligt ETUC handlar Merkozypakten endast om åtstramning och budgetdisciplin, som tvingar deltagarländerna att följa en skadlig procyklisk finanspolitik med alltför strikta regler i en tid då de flesta ekonomier är för svaga och arbetslösheten för hög. Pakten kommer att leda till en press nedåt på löner och arbetsvillkor och deltagarländer som inte följer bestämmelserna kan dras inför EU-domstolen som kan utdöma böter.

  ETUC menar att ”ekonomisk styrning används som ursäkt för att undergräva grundläggande fackliga rättigheter och för att sätta press på lönerna” och lyfter fram frånvaron av ett socialt protokoll i EU:s fördrag.”

  GÖSTA TORSTENSSON på nätverket Folkrörelsen nej till EU

 8. Jag tror att grundproblemet är att allt för många människor lägger för mycket energi på att smita från skatten eller fuska med bidrag. Pengarna räcker då inte till de som verkligen behöver hjälp.

  Allt för många vet inte längre hur fattigdom luktar och är då inte solidariska med samhället och de utsatta.

  Tidigare hade vi allmän värnplikt där människor från olika samhällsskikt sov under samma tak och vänskap uppstod som förhoppningsvis bidrog något för att öka förståelsen för de som kommer från tuffa förhållanden.

  Tänk om lumpen ersattes av en allmän värntjänst på 6 månader för alla ungdomar som en övergång till vuxenlivet. De skulle då bo under samma tak. På dagarna kunde få följa med hemtjänsten ut och hjälpa till att ta hand om våra gamla. Hjälpa till med städning, tvättning, snöskottning etc. Låt dem även praktisera hos frivillig organisationerna som hjälper uteliggare och missbrukare.

  Efter praktiken kan de diskutera hur ska vi kunna hjälpa dessa människor och kommer förhoppningsvis att inse att det handlar om samhället måste ha råd att hjälpa de svaga i samhället att visa. De förstår förhoppningsvis att det förutsätter hög skattemoral och att vi inte fuskar med bidrag.

  På köpet får vi ner ungdoms arbetslösheten, minskar motsättningarna mellan olika samhällsklasser och vi kommer att göra livet så mycket bättre för ett antal pensionärer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s