Nu vet vi varifrån Reinfeldt ska ta pengar till nästa skattesänkning!!!

Jo självklart ska han sno våra pensionspengar. Och för att det inte ska skapa några hål i statsbudgeten så ska han höja pensionsåldern med 10 år.

De som inte orkar jobba eller hittar något jobb säljs ut till lägstbjudande Fas 3 arbete så syns de inte i statistiken. Mycket billigare än att betala ut pension.

Han skäms inte för sig. Han och Borg har ju redan nallat ur sjukförsäkringssystemet och arbetslöshetsförsäkringen. Varför ska högern stanna vid det. De gillade ju inte allmän pensionsförsäkring heller när det begavs sig.

Annonser

6 responses to “Nu vet vi varifrån Reinfeldt ska ta pengar till nästa skattesänkning!!!

 1. Den som snott pensionspengar är din gamle partikamrat Persson, hundratals miljarder.

  Kan du förklara hur kommande generationer ska klara sig om deras genomsnittliga livslängd börjar närma sig 100 år … utvecklingen går snabbt åt det hållet.

  • Det man först och främst måste göra är att se till att folk åtminstone arbetar till 65 år. Det är färre och färre som pallar med det.

   För att åstadkomma detta måste man jobba med förbättringar i arbetsmiljö och kanske korta arbetstiden. Men Alliansen har ju skrotat ALI oc skurit ner rejält på arbetsmiljöverket. Halverat anslag om jag inte minns fel

   Sen ser inte högern något som helst behov av arbetstidsförkortning.

   ****

   För övrigt förutsätter jag att GP skulle ha prioriterat de lånade pengarna från pensionerna om han fått förnyat förtroende från väljarna efter budgetsaneringen
   Nu fick han inte det och vi vet ju alla vad alliansen prioriterar: Max-Donalds-bidrag, Rot och rut bidrag och sänkta skatter

   Nu är överskottet från GPs tid bortslösat och staten börjar se röda siffror igen.

 2. Om vi ska höga skatter så förutsätter det ett kontrollsystem som säkerställer att alla företag betalar skatt. Här har den auktoriserade revisorn som har anmälningsplikt vid allvarliga brister en viktig funktion tillsammans med skattemyndigheten för att det ska bli konkurrens på lika villkor.

  Om vi ska ha höga krav på arbetsmiljön på företagen förutsätter det att samma krav gäller för alla företag inom en bransch, där har arbetsmiljöverket och deras inspektörer en viktig roll att fylla vid kontrollen.

  Om vi ska veta hur vi ska skapa en bra arbetsmiljö krävs även forskning på hur tex vibrationer, belastningsergonomi och buller påverkar människan. Där hade Arbetslivsinstitutet en viktig uppgift att fylla.

  Om vi ska kunna erbjuda trygga anställningar kan vi inte tillåta att vanliga anställda ersättas av F-skattare på osunda villkor.

  Vad har politikerna och vissa lobbyorganisationer åstadkommit den sista tiden för att säkerställa konkurrens på lika villkor:

  1. De har tagit bort kravet på auktoriserad revisor för mindre aktiebolag
  2. De har minskat anslagen till arbetsmiljöverket med 40 %
  3. De har lagt ner Arbetslivsinstitutet
  4. De har underlättat för utländsk arbetskraft att arbeta på f-skattsedel i Sverige på villkor som är ett stort skämt jämfört med våra svenska kollektivavtal och det ökar dessutom arbetslösheten för vanliga människor

  När skattintäkterna minskar och arbetslösheten ökar verkar man tro att lösningen är sämre arbetsmiljö i kombination med högre pensionsålder.

  Hur ska ekvationen gå ihop? De utslitna ska skolas om vid 55 års ålder så att det går att krama ur det sista innan det är dags för graven.

  Men det är ju frivilligt att jobba till 75 år? Hur frivilligt är det att tacka nej om man inte har råd att gå i pension?

  • När kartan inte stämmer med verkligheten så litar alliansen på kartan. Det förklarar rätt mycket av alla goddag yxskaft.

   Ser fram emot en debatt mellan Stefan L och Fredrik Reinfeldt i dessa frågor

 3. Sämre pensionsvillkor beror inte enbart på att vi lever längre. Sjunde AP-fonden har förlorat en femtedel av sina tillgångar inom loppet av två månader. Varför? Därför att fonden sedan en tid tillbaka fått NYA INSTRUKTIONER FRÅN REGERINGEN. Den ska numera ta mycket större risker när den går ut på den globala aktiemarknaden. Resultat: Börskrisen har grävt stora hål i våra framtida pensioner.

  Läs Göran Greiders utmärkta artikel:

  http://www.newsmill.se/node/39841

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s