Som man ropar i skogen får man svar!

Alliansen använder näringslivskonsulter till stora kostnader för att förbereda underlag för politiken. Näringslivslobbyn får direkt tillträde och inflytande över regeringspolitiken Samtidigt förs en fackföreningsfientlig politik.

Jag välkomnar en skarp motoffensiv från Stefan L och Magdalena A. Jag är självklart med på barrikaden för att avsätta denna korrupta regering.

 

 

Annonser

10 responses to “Som man ropar i skogen får man svar!

 1. Barrikader, korrupt regering … väldigt seriöst talat … 😦

 2. Yes, heja Britta! Jag hänger med upp på barrikaderna. 🙂

  /Eva

 3. Man kan bara undra om detta bara är toppen på isberget.

  Vilka är moderaternas hemliga bidragsgivare och varför vägrar de att offentliggöra dem?? Har man inget att dölja behöver man ej heller kämpa så hårt som moderaterna gör för att dölja det.

 4. Ja du Jonny, det är ett elände med kortuppta tjänstemän. En del förvandlas till småpåvar och tappar fullständigt verklighetsuppfattningen.

  Politiker får avgå eller blir bortröstade om de inte sköter sig.

  Tjänstemannen kan tryggt fiffla bort några miljoner av skattepengarna vid en dålig upphandling och ändå sitta kvar.

  Det behövs ingen större bevisning och fällande domar för att få bort en politiker, det räcker i vissa fall med ett Toblerone kvitto.

  Det är ett under att det finns människor som frivilligt utsätter sig för att vara politiker.

  • Tack för kommentaren Henrik, även om diskussionen om politikerfiffel faller lite utanför ämnet för inlägget ovan.

   För att återgå till mitt inlägg ovan vill jag citera Olof Palme.

   ”Det är avgörande att vi i Sverige skiljer mellan den politiska makten och den ekonomiska, att ansvaret för samhället inte hamnar i händerna på samma ideologiska krafter som handhar kapitalet; om kapitalet får lägga under sig politiken skulle samhället på nytt klyvas av den sociala klyfta som Berthold Brecht beskrivit som klyftan mellan de som lever i solen och de som överlever i skuggan.”

   Hittade detta citat i ledaren i ETC 24 februari; skribent: Maria-Pia Boethius.

   Vi ser nu hur rätt Palme hade. Vi är där nu.

   För att citera Maria Pia

   ”Och demokratin håller på att gå under eftersom den ska byggas på folkets vilja men nu i stället prackas på oss uppifrån med pr, lobbyism, mediespin och reklam. Hur ska vi värja oss?

  • ”Ett tobleronekvitto” ? Det var nog betydligt mer än så …

 5. Pingback: Pr-Regeringen Reinfeldt | nyabrittas

 6. Jag delar helt Maria Pia farhågor, lägg till att vissa politiker har en tendens att bli populistiska och anpassa sin politik efter vad framgångsrika PR kampanjer och media för fram så kan det gå illa.

  Väljare kan vara lättköpta med löfte om ökade bidrag eller sänkta skatter och politiker vill gärna bli omvalda. Ett dåligt utgångsläge för sunda stadsfinanser. I värsta fall kan det hela sluta som för Italien eller Grekland.
  Nu tror jag att vi svenskar är ganska bra på att genomskåda populism vilket ger framtidstro.

  Borg har ett starkt förtroende kapital men nu har han fått en tuff kamp mot Stefan Löfven. Känns som att Stefan är rätt person för fixa den matchen.

  Kan han bara släppa frågan om Euron och dessutom fokuserar på en ansvarstagande och jobb skapande politik framför populistiska utspel så blir det riktigt jobbigt för Reinfeldt och Borg.

  • Jag tror precis som du att Stefan L är rätt person att ta upp kampen mot Reinfeldt. I en förtroende mätning i Expressen i dag vinner Stefan Löfven. Vad det nu står för men det var länge sen en (s) ledare kunde visa upp höga förtroendesiffror.

   I den ekonomiska debatten kommer Magdalena A att sopa banan med Borg. Det är jag övertygad om. Borg leker att han är ekonomiskt sakkunnig. Magdalena A är det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s