Om Sverigemötet och moderaternas hybris!

Moderata samlingspartiet har partimöte i Örebro. När andra partier samlas så är det partistämma, partikongress eller landsmöte.

Men moderaterna har Sverigemöte. Jag misstänker att det är Schlingmann som ligger bakom det nya namnet. Man vill antagligen ge sken av att man är ett statsbärande parti och att partiets möten är något som omfamnar hela Sverige. Det är inte partimedlemmarna som kongressar. Nej; det är hela Sverige som träffas och har ett möte.

Ojojoj! Verkar som om de har tagit i för mycket. Hela livstycket spricker snart.

 

Annonser

2 responses to “Om Sverigemötet och moderaternas hybris!

 1. Lars Johansson

  Schlingmann ska inte underskattas. Jag kommer ihåg vilket gott skratt många av oss fick när han lanserade moderaterna som ”Det Nya Arbetarpartiet”. Det var tom en del av hans partikamrater som trodde att det skulle bli ett fiasko.

  Men tiden gick och när vallokalsundersökningen efter riksdagavalet 2010 kom och visade att 50% fler av de som har ett jobb röstade på moderaterna än på (s) så hade jag och många med mig sedan länge slutat att skratta. Schlingmann hade lyckats med sitt trick.
  Under den förra mandatperioden gjordes ett taffligt motdrag från socialdemokratiskt håll när man såg att (s) var svaga i storstäderna.
  Så inför Almedalen 2010 så fick man den ”briljanta” iden att (s) skulle lanseras som ”Det nya storstadspartiet” vilket visade att man inte fattat någonting.
  http://sv-se.facebook.com/pages/Socialdemokraterna-det-nya-storstadspartiet/125926237442307
  http://www.aip.nu/default.aspx?page=3&nyhetstock=183

  Poängen med att kalla moderaterna ”Det nya arbetarpartiet” var ju att man inte behövde tala om för någon vilket parti som man utmanade eftersom alla vet vilket parti som moderaterna nu ansåg vara det gamla arbetarpartiet så det behövde aldrig sägas. Det var så uppenbart åt vilket håll udden var riktad.
  Men vilket parti var det gamla storstadspartiet som (s) fick för sig att man skulle utmana?
  Det visste ingen. Det är inte givet att det var moderaterna för (s) har ju regerat i Göteborg och Malmö under långa tider. Därför föll kampanjen ”Det nya storstadspartiet” platt till marken och trots att det är mindre än två år sedan så har nog de flesta glömt den. ”Det nya storstadspartiet” mötte samma öde som ”Möjligheternas land”, ”S we can” och andra löjliga grejer som de socialdemokratiska kampanjmakarna hittade på.
  Socialdemokraterna skulle ha behövt en Schlingmann i laget i stället för de klåpare till kampanjmakare som vi sett under den senaste åren. .
  Därför ska vi bara vara försiktigt optimistiska nu när det går något bättre i opinionsmätningarna. Mästaren Schlingmann kanske sitter på sin kammare och filar på nånting.

  Och vad gäller det blogginlägg som du länkar till enligt vilket (s) har ett väljarstöd på 33.7% enligt senaste SIFO så vill jag bara påminna om att i SIFOS mätning i motsvarande månad under den förra mandatperioden dvs mars 2008 så hade (s) ett väljarstöd på 43,3% dvs nästan 10% mer. Trots det så förlorade man valet 2 ½ år senare (vilket ingen trodde i mars 2008).

  • Ja ännu är det en bit kvar till den nivå som partiet låg på innan drevet mot Håkan Juholt drog igång. Du har helt rätt i att man aldrig ska underskatta Schlingmanns propaganda.

   Min uppfattning är att det enda som gäller nu är att presentera en riktigt vass socialdemokratisk politik. Att gå ut och argumentera för den på gator och torg. Att aldrig ägna sig åt siffertrixande och trolleritrick. Stablilt och sakligt ska det vara.

   Att klä av alliansen inpå bara skinnet kommer firma Stefan o Magdalena att klara alldeles briljant.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s