Shit happens… nu med bilder

I dag begav jag mig till Tavelsjöleden där den korsar vägen mot Långviksvallen. Det såg rätt lovande ut som synes på bilden nedan. Men det var plogat på vägen som jag tänkt ta längre upp. Solen och regnandet de senaste dagarna hade gjort sitt så snön var helt borta.

Så det blev att kryssa genom skogen mellan träden och efter gamla skoterspår. Det gick också bra fast inte så fort. Men huvudsaken var kanske mer att vara ute än att slå nya rekord. Hundarna var inte så ledsna för det. De hade fullt sjå med att utforska alla nya dofter och tugga på olika pinnar.

Men sen tog det stopp.  Shit happens. En brusande bäck korsade min framfart. Så det var bara att vända och köra hem.


I kväll blir det först vårsånger på Hagagården för åldringarna och sen sång vid majbrasan i Röbäck med kören. Vi avslutar kvällen med knytkalas hos Mats.

I morgon blir det en annan sång. Tänkte att vi ska klämma i med Barn av Regnbuen i demonstrationståget. Borde inte vara omöjligt att vi kan ta refrängen i alla fall. För att visa solidaritet med våra norska bröder och systrar i AUF och Arbeiderpartiet. Kan de visa kärlek och inte hat kan vi också!

Annonser

One response to “Shit happens… nu med bilder

  1. Under Valborgsmässoafton trodde man förr att eldar och oväsen skulle skrämma bort häxor och onda andar. Det uppkom av de germanska hedniska vårfester som hölls kring 30 april. Det var även sed under 1700-talet att elda bål för att skrämma bort rovdjur inför släppet av korna på skogsbete. Eldarna kunde också symbolisera att man brände det gamla och välkomnade det nya, som ljuset och våren. Vårsångerna vi sjunger kring brasan idag härstammar från studenternas vårfirande på 1800-talet. Årets Valborgsfirande på Gretas Torpet i Kramfors hade närmare åttio besökare denna soliga, men lite blåsiga afton. Även i år stod Svanökören för sången. De bjöd bl.a på Ut i vår hage, Sköna maj och Vintern rasat ut. Körledare var Katarina Törnkvist. Efter framträdandet fortsatte kören till Svanö för ytterligare en sånginsats. Vårtalet hölls av polisinspektör Bengt Forsell. Han talade om sitt engagemang att informera ungdomar att avstå från alkohol. Många av ungdomarna han mött har varit med och arrangerat en alkoholfri musikvecka på Parken i Kramfors. Den kallas K.I.D-veckan och hålls i maj månad. De inblandade vill bevisa att det går att ha kul utan starkvaror och några har helt ändrat livsstil. Engagemanget har även lett till en drogfri discokväll på Gladan en fredag i månaden. Efter talet tändes brasan som värmde, och det fanns varmkorv till försäljning och fika inne på torpet. Arrangörer för det nyktra firandet var IOGT-NTO Friskt Mod och NBV.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s