Vem vill vara politiskt korrekt??

Allt oftare får vi höra att de som är sk politiskt inkorrekta är modiga och de som är politiskt korrekta fega och inte vågar säga sanningen.

Nå vad är det då för sanningar som inte är PK . I de allra flesta fall så handlar det om att leverera någon skröna om hur dåligt invandrare beter sig i olika situationer. Det kan handla om våldtäkter och det kan handla om råa överfall. Lite vad som helst, men enskilda händelser ryckta ur sitt sammanhang där syftet synes vara att peka ut och misskreditera invandrare, särskilt muslimer.

I de flesta fall så anar man människor bakom med dragning till SD, det fascistiska parti som tagit plats i Sveriges riksdag. Eller andra organisationer långt ute på yttersta högerkanten.

Jag menar att detta är inte frågan om politiskt korrekt eller inkorrekt. Det handlar i stället om att sprida rasistisk propaganda och dessutom påstå att det är sanningen och att de är modiga som ”säger som det är”.

Politik handlar om så mycket mer än att sprida invandrarfientliga skrönor. Själv vill jag nog då helst vara PK och inte delta i denna smutsiga hantering.

Annonser

2 responses to “Vem vill vara politiskt korrekt??

 1. Är du lika intresserad av att berätta vilka utmaningar invandringen i allmänhet och flyktingmottagning i synnerhet ställer på Sverige?
  Det finns ingen vits med att vara PK om man inte är beredd stå för konsekvenserna av det man står för.
  Miljöpartiet i Södertälje vill att Staten ska ta ett längre ansvar för de vi tar emot och som inte hittar ett jobb.
  Tycker du att det är en vettig åsikt eller är det bra som det är att Statens ansvar upphör efter två år?
  Jag tycker att det är helt självklart att vi ska ta ett gemensamt ansvar för de kostnader som invandringen medför just nu idag. Dessa kostnader ska inte enbart drabba de kommunder som tar emot immigranter. Hur nettot blir om 10 år vet vi inte och vi kan inte vänta på att få reda på det.
  De ökade utgifterna för Staten ska vi inte låna till, skuldsättningen är redan hög, utan vi får dra in på något annat. Antingen genom höjda skatter för alla som har en inkomst, för alla ska vara med, och/eller att Staten kan dra in på något, t.ex. biståndet.

  • Jag anser nog att vi ska ta ansvar för alla svenska medborgare och alla invandrare i Sverige. Många kommer hit från andra länder och hittar jobb och försörjer sig och betalar skatt. Jag känner rätt många såna människor. En del kommer hit med svåra trauman från krig och elände. De kommer inte att kunna jobba förrän de fått traumabehandling etc…

   Alla människor som bor i Sverige är en tillgång till landet, med sina erfarenheter och sina kunskaper.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s