Högern vill inte bevara välfärdsstaten

Högern vill fortsätta på den inslagna vägen och sänka skatterna ytterligare ett snäpp. Men, säger då allt fler: Välfärdssamhället håller på att krackelera. Sjukförsäkringen och a-kassan borde höja taket. Skolan vården och omsorgen behöver tillskott av pengar.

Mycket få pratar om att sjukpenningen,  arbetslöshetsförsäkrningen och föräldraförsäkringen beskattas högst av alla inkomster i detta land. Pensionärerna har något lägre beskattning än de som är sjuka och arbetslösa.

Reinfeldt säger att vi har ett av de bästa välfärdssystemen i världen. Jasså, säger jag och undrar vilka länder han jämför oss med. Det är klart att om man jämför oss med Angola eller Pakistan så stämmer det nog. Högre ambitioner tycker i alla fall jag att man bör ha

Reinfeldt och högern har aldrig velat ha en generell välfärdspolitik. Därför har de heller inga problem med att begrava den välfärdsstat som socialdemokratin har byggt upp under många år.

Det är ingen slump att alliansregeringen arbetar för ett rejält systemskifte i Sverige. Jag undrar bara varför folk är förvånade!

Annonser

2 responses to “Högern vill inte bevara välfärdsstaten

  1. Vill (s) försvara välfärdsstaten? Ser inte så ut. (s) måste, om man vill
    det, skaffa sig en balanserad immigrationspolitik. Som Kanada.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s