Intressant möte med en fd Sovjetmedborgare

Jag var på konferens i Polen förra helgen. Träffade många goa vänner i den värld där jag umgås i jobbet.

Ibland diskuterar vi lite politik och så. En ny bekantskap var Sergey som levde i Moskva för länge sen. Han berättade om en studiekamrat som hade fallit i onåd med det stora och enda partiet och universitetsledningen. En grupp studenter däribland han själv uppmanades av ledningen att offentligt ta avstånd från honom så att han kunde tvingas bort från universitetet. De vägrade eftersom de gillade honom.

Ett protokoll förfalskades av någon där budskapet var att studentgruppen hade fattat det beslut som ålagts dem. Sergey sa att de förklarade för kamraten att de inte stod bakom skrivelsen . Men allt var nu för sent och kamraten tog självmord.

Sergey tar avstånd från allt som har med socialism att göra. Han hatar det och tror på elitism och människan som sin egen lyckas smed.  Låga skatter och allt ansvar på individen. Jag hade ju tidigare förklarat min politiska ståndpunkt och det var väl så diskussionen startade. Vi var väl inte överens om så mycket.

Men intressant diskussion var det..   och helt klart att det går att diskutera politik och olika ståndpunkter i en vänlig atmosfär bara man respekterar och lyssnar på varandra.

Annonser

2 responses to “Intressant möte med en fd Sovjetmedborgare

  1. Socialism och därmed diktatur är det väl ingen som vill ha. Vänsterpartiets opinionssiffror är en tydlig markör om detta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s