Ännu fler åker ut i kylan

Arbetsförmedlingen införde ett nytt system med aktivitetsrapporter från 1 Okt. Den arbetssökande ska skriftligt redovisa sina jobbsökningsaktiviteter. Det har varit tekniskt strul från början men också bristande information, och personer med funktionshinder och språkproblem har inte riktigt klarat av det här.

Många av de arbetslösa lämnade inte in aktivitetsrapporten vare sig i oktober eller i november.

Kanslichef Melker Ödebrink vid A-kassornas samorganisation bedömer: ”Det handlar troligen till stor del om de allra svagaste grupperna bland de arbetslösa som riskerar att förlora ersättningen”

Hur kan man tro att det blir fler jobb för att folk sitter och fyller i meningslösa blanketter. Bedömningen är nu att 10-20 000 arbetslösa riskerar att förlora sin ersättning.

2006 gick alliansen till val på att minska det sk utanförskapet. I stället döms alltfler människor till fattigdom.

Annonser

2 responses to “Ännu fler åker ut i kylan

 1. Lars Söderberg

  Om man tror att var och en är sin egen lyckas smed och därmed också sin egen olycka så är det självklart att man skuldbelägger de som lyckas sämre än sig själv, att man inför kontrollsystem och straffar de som ”tär” på samhällets resurser. Man inte bara behandlar pensionärer/gamla som vigt ett helt liv åt att bygga upp välfärden som en belastning, man kallar dem dessutom för tärande!
  ”Sköt dig själv och skit i andra”-mentaliteten är kittet som håller ihop Alliansen.
  Hur länge skall socialliberaler i folkpartiet, folkrörelseförankrade centerpartister och humanistiskt kristna i kds leva med skammen att de medverkar till denna nedmontering av det gemensamma ansvarstagandet för varandra i samhället?
  Jag skulle ligga sömnlös.

  • De verkar alla ha fått sina köttben att suga på så att de tittar bort från just detta. Folkpartiet fick skolfrågorna och Centern näringslivsfrågorna och sen har ju kristdemokraterna förärats med socialdepartmentet. Att det sen inte går så bra för dem med dessa uppgifter är ju mer än sorgligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s