I Alliansens värld styrs allt i samhället av pengar…

Det saknas intresse för lärarutbildningarna. Söktrycket är svagt och man kan se att det har uppstått en brist på utbildade lärare i NO-ämnena men även specialpedagoger.

Regeringen försöker inte ta reda på varför det är så och göra något åt det, Utan deras snilledrag är att föreslå en engångspremie för de studenter som tar ut en lärarexamen med dessa inriktningar. En person som utbildar sig till lärare i tre NO ämnen får en premie på 75000 spänn, 25000 för varje ämne. För specialpedagogerna skulle summan vara 50000. Lärarförbundet  tor att det möjligen har en marginell effekt.

Ytterligare ett exempel på regeringens handlingsförlamning och ensidiga val av lösningar, Man tror att allt kan köpas för pengar

Annonser

2 responses to “I Alliansens värld styrs allt i samhället av pengar…

  1. Ja om det är handlingsförlamning eller att regeringen inte vet hur man styr och leder låter jag vara osagt, förmodligen lite av varje.
    Inga helhetsgrepp och ingen röd tråd i politiken utan oftast bara enkla och ensidiga lösningar som i sammanhanget är verkningslösa.
    Känns som om regeringen inte definierar problemen utan bara handlar efter vad de tror sig vara problemet och konsekvensanalys vet de inte ens vad det är.

    Men så upplever jag att det är inom alla områden av regeringens politik.

  2. folk börjar genomskåda dem som tur är

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s