Funderingar under Umeå KommunFullmäktige

Den unga moderatkvinnan säger från talarstolen att hon anser att det är individen som ska fatta beslut om sitt eget liv hela tiden och därför är hon moderat. Politiken ska inte lägga sig i!

Jag sitter och undrar vilken verklighet moderaterna befinner sig i. Vet man inte om att det finns människor som inte kan, inte orkar, inte har förmågan att lyfta sig ur en svår situation. Det kan vara en våldtagen och traumatiserad kvinna, det kan vara en dement person som inte får rätt stöd på boendet och släkten är långt långt borta, det kan vara en ung person där föräldrarna är missbrukare och inte kan se till att skolarbetet fungerar som det ska, det kan vara en kvinna som lever med en misshandlande make.

I alla dessa fall och många många fler, behövs ett starkt samhälle. Politiken ska lägga sig i och skapa ett skyddsnät som fångar upp dessa människor och ger dem tillbaka sitt människovärde.

Förstår man inte; att i alla samhällen finns människor som varken är starka och drivande. Eller är det så att man tycker att dessa får skylla sig själva? Förakt för svaghet, kanske?

Annonser

2 responses to “Funderingar under Umeå KommunFullmäktige

  1. KommunFullmäktige? Du som är så noga med stavningen, Britta… Så länge det finns rika människor eller människor som strävar efter att bli rika kommer det alltid att finnas moderater. Deras särintresse är och förblir lägre skatter. Vilket, i deras värld, förutsätter en mindre stat.

  2. ja det ser lite knepigt ut med rubriken. håller med om det. men det bjuder jag på

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s