Välstånd byggs med jobb. Inte bidrag. ????

Så står det på moderaternas valaffischerna

Jag har några frågor med anledning av detta:

1) Vems välstånd handlar det om egentligen? Om man tittar på hur klyftorna växer i Sverige så är det ganska tydligt att det handlar om välståndet hos de som redan har det bra man värnar om.

2) Vaddå jobb. Hur kan moderaterna låtsas att de har lyckats i jobbpolitiken. När var arbetslösheten högre och sysselsättningsgraden lägre i Sverige?

3) Vilka bidrag syftar man på? Är det ersättningsnivåerna från A-kassan, sjukförsäkrningen det handlar om? När blev dessa våra gemensamma försäkringar bidrag. Det är vi själva som har betalat in till dessa system via arbetsgivareavgiften. Sen har Anders Borg nallat pengar ur försäkringssystemet för att finansierar skattesänkningar för alla oss som har jobb och är friska.

Undrar om det finns någon som kan svara och förklara sig.

 

 

 

Annonser

21 responses to “Välstånd byggs med jobb. Inte bidrag. ????

 1. 1. Klyftorna växte ju mest under förra S-regeringen, det vet du väl ?

  2. Kolla upp t.ex sommaren 2006 vilken arbetslöshet vi hade under den av dig så omhuldade S-regeringen, lägg till att vi hade en god global ekonomi då och ett par hundra tusen extra förtidspensionärer… Varför regereade ditt parti med så extreemt dåligt resultat ?

  ”Försäkringarna” har mer av omfördelande bidrag över sig än en ren försäkring, inget fel med det men det borde du väl veta ?

  • Svar till Jane Doe.
   Klyftorna växte inte mest 2006. eller under sosseregim.
   Under arbetslösheten var fortfarande a-kassan i funktionsdugligt skick.
   och sjuka hade en fungerande sjukförsäkring

   Arbetslösheten som då var men där Göran persson sa ”jobben kommer”
   vilket de även gjorde. Men sen kom en annan slags kris vilket vi kan debattera i ett annat sammanhang.
   Arbetslösheten var inte som idag av utslagningskaratär. Arbetslösa hade sin A-kassa, fick sina arbetsmarknadsåtgärder. Politiken syftade inte till i första hand utförsäkra folk. göra dem fattiga utan Skyddet var visserligen även då naggat i kanten men det funkade .

   Sfter 2006 slog Alliansregimen totalst sönder A-kassan lurade folk lämna facket lurade folk ut ur a-kassan.
   Utförsäkring och en minst 30% försämring slog till direkt. Idag är A-kassan inte värd namnet Klyftorna har ökat enormt och pengarna som Arbetslösa
   inbetalat sin premie till blev istället ”godis” för främst välavlönade samt sekretessbelagda FAS-3 företag som kunde plocka hem i vissa fall miljonsummor från det som egentligen var Arbetslösas pengar.

   Samma senario har vi sett i sjukförsäkring där 86000 utförsäkrats
   där 16000 helt försvunnit ur statistik. Kort sagt man vet inte var de tog vägen. Förmodligen är de försörjningslösa och får sin försörjning av Make Maka.

   Det är inte arbetslösheten i sig som är den stora faran i Samhället
   Det är hur den ekonomiska biten ser ut för arbetslösa ja även sjuka.
   Om man förtrycker och idkar plundring från de sociala systemen
   så uppkommer en konsekvens.

   Den konsekvensen kan yppa sig i uppgivenhet och att sjuka, resp Arbetslösa aldrig kommer igen på arbetsmarknaden. detta på grund av ren fattigdom och att man helt tappat hoppet.
   Sådant rider en högerregim på och passar på ta för sig av.
   D.v.s andras olycka har de skapat sin egen lycka av.
   Ekonomiska nymfomaner skulle man kalla dem.

   Det kan även yppa sig i våld, kriminalitet och stora kostander för vården. samhället.

   Så arbetslöshet är definitivt inte huvudproblemet det är hur vi fördelar jobb, huir vi behandlar de som ej har jobb av olika anledning som avgör om Sverige ska bli ett land som tidigare. Där folk jobbade i sitt anletes svett. men av det byggde upp reformer som sjukvård, äldrevård från folkskola till grundskola, barnbidrag, föäräldrapenning, sociala skydd värt namnet.

   Av detta blev Sverige starkt idag håller Sverige på falla ihop som ett korthus.
   Reinfeldts 140 miljarder i skattesänkning som svaga grupper får betala priset för har skapat ett Sverige där Nyligen FI. anser att skatten måste höjas med 100 miljarder.
   Vilket råkapitalismens företrädare Reinfeldt självklart får hybris av.

   Vi behöver en RÖD regim ju rödare ju bättre.

 2. Alla politiker begagnar klyschor. Visionen, eller klyschan, står alltid över sanningen. Sanningen är ofta likgiltig för politikern när det finns klyschor att tillgå. Att politiker kan skapa jobb är en sådan klyscha. Rösta på oss så skapar vi jobb! säger politikern. Dessvärre är det alltför många som tror på dem…

 3. jane: vet inte vilken källa du har så här såg det i alla fall ut för ett tag sen map klyftor
  http://storstad.wordpress.com/2012/05/28/regeringens-politik-har-haft-stor-effekt-pa-de-fattigaste/

 4. Moderater har missuppfattat detta med bidrag.
  ett arbete måste ha en mening, en av dessa meningar är att skapa
  produkter egen försörjning men även sociala skydd.
  Vill man kalla det bidrag så är det även det folk vill ha.
  Direktörer får Bonusar, fallskärmar o.s.v

  Arbetstagarna får sina social skydd via arbetsgivaravgiftens sociala del.
  Den delen har Alliansen tagit enorma pengar från och bollat över till Löntagarna. Men man har inte rört välbeställdas bidrag d.v.s bonusar och fallskärmar istället får dessa oftast mycket högavlönade skattesänkningar som är en effekt av att sjuka, arbetslösa, får betala priset.
  Vore det rätt skulle man även ha försämrat fallskärmar bonusars effekter,
  genom att även plundra på liknande sätt som man gjort med de sociala arbetsgivaravgifterna.

  Jag anser även att Avdrag är samma form av bidrag det tas från den kassa som ä’r vårt gemensamma och används mest av de som tjänar mest.
  Den med inkomst under ca: 26000 kr får inte ens full effekt av detta ROT, RUT-avdrag som skapats speciellt för de med välordnat ekonomiskt liv.

  Det man lätt kan konstatera är att Moderaterna och hela Alliansen har ett märkligt sätt definera bidrag.
  Samma gäller Arbete. Det kallas att vara sysselsatt om du har ett tungt slitsamt jobb, eller ägnar dig med nåt inom FAS-3 verksamheter.
  Men när man såg från Almedalen och Carl Bildt höll i en Telefon frågade proigramledaren ”-vad gör han.? ”
  Då svararde den andre programledaren att ”han jobbar”
  Jag såg det mera som att Carl Bildt var sysselsatt.
  Jobbar gör de inom Vården inom Industrin dessutom med relativt låga löner jämfört med det Carl Bild sysselsätter sig med.

  Så definitionen av olika saker kan bli väldigt fel när en borgelig regim använder sin makt för att håna och förtrycka människor.

 5. Det konstiga är att S pga maximalt röstfiske har valt och behålla de mest extrema ”branschbidragen” ROT och RUT. Trots att all ekonomisk forskning visar att den här typen av branschsubventioner är kontraproduktiva och skadar tillväxten. Lägg därtill att både bygg- och restaurangbranschen är bland de mest korrupta med mycket organiserad kriminalitet som nu kan profitera på skattemedel. Sen har vi det direkta fusket med ROT som Uppdrag Granskning redogjort för men inga politiker verkar bry sig.

  Hade man valt att avskaffa ROT och RUT kunde detta använts som motargument i bidragsdiskussionen och även visat en tydlig finansiering för en mer rättvis politik. Nu har man gjort sig själv till måltavla och har en politik som bara marginellt skiljer sig mot M vad gäller skattepolitiken.

  • Ja jag förstår inte heller varför man väljer att inte vilja avskaffa ROT och RUT. ROT kan möjligen användas i extrem lågkonjunktur och då för att få igång byggbranchen men RUT??? bättre att bygga ut hemtjänsten för de pengarna och fördela efter behov.

 6. Man får hoppas Sossarna ändrar sig när de får makt.
  Först måste makten infinna sig. Då först måste man påtala till folket att RUT framförallt är ett fyllestädbidrag för överklass och en skatteförmån som de under 26000 kr/ mån inte får full avdrag på samma sätt.
  Även ROT bör bort i.o.m att företag misskött sig vilket i sin tur slår ut seriösa företag.
  Därmed har även ROT spelat ut sin effekt.

  Dock är politiken för oseriös från högersidan så i nuläget inför val måste
  man behålla RUT, ROT för att få fler som även gynnas av denna överklassförmån att rösta rött.

  Sammantaget kan man säga att för att räöttvisa ska kunna skapas måste vi även få över välbärgat folk på sossesidan för att få dessa att förstå att
  de med välordnat liv även måste lojalt ställa upp för de som man tränger ut

  Vi måste även få fler högavlönade in i a-kassor återskapa symbiosen så A-kassa, fackföreningar ingår i samma avgift.
  När a-kassa skildes från Fackföreningar så är folk med i a-kassa men sviker facken som är grunden för kampen om en vettig a-kassa.

  Högern de vill enbart de med höga löner ska kunna köpa sig egna inkomstförsäkringar, medan man utelömnar och hånar svaga grupper
  som enbart får ersättningar för att överleva.
  Ändå har detta lett till utförsäkringar som i sin tur lett till att folk tar livet av sig .
  Främst de ökande självmorden bland unga bör gå fram som info till folket att Högern bedriver en kort sagt rå politik som enbart gynnar den kapitalstarka egoistiska gruppen som kan sälja sin Mor för en tia.

 7. Klyftorna har diskuterats i t.ex SVT program och de ökade som sagt mest under tidigare S-regeringar.

 8. Hej Britta.
  Du kanske ska byta glasögon då om du ser dåligt ?

  Ta till exempel vad Lena Mellin skrev om klyftorna baserat på en rapport från LO : ”I modern tid har de, hårdraget, ökat under S-regeringar och minskat under borgerliga regeringar.”

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/lenamellin/article18376232.ab
  Detta diskuterades även i TV etc.

  Du kan ju även se dokumentären lönesänkarna … det var ditt parti som aktivt drev den politiken som du uppenbarligen vill åter till.

 9. Har kollat lite mer. Det var alltså en jämförelse mellan maktelitens inkomster, 193 makthavare över hela fältet, med en genomsnittlig industriarbetares.

  Kan vara intressant att titta på den skillnaden. Men jag tycker nog att det är mer intressant att se hur klyftorna har ökat i Sverige om man tittar på hela befolkningen, Då blir det ett annat resultat.

 10. Låt se, nej, du väljer att jämföra grupper i arbete mot arbetslösa grupper.

  De rika blev som sagt rikare under S-regeringarna, klyftorna mellan höginkomsttagare och vanliga inkomsttagare växte starkt.

  Det har även gjorts studier på lden generella öneutvecklingen som ju i sig kan öka/minska klyftor mellan de som arbetar/inte arbetar. Ditt parti är de stora lönesänkarna eftersom löneutvecklingen varit mycket dålig under S-regeringarna och mycket bra under alliansen. Se gärna dokumentären ”Lönesänkarna” på SVT.

  Du gillar att jämföra klyftor mellan de som arbetar och de som inte arbetar. Eftersom de som arbetar fått för dig och ditt parti förhatliga skattesänkningar (trots att ditt parti numera säger sig acceptera dem … fan tro’t) så har alltså klyftan mellan att arbeta och inte arbeta ökat, exakt det som alliansen gick till val på.

  Jag förstår att du vill ha betydligt mindre sklillnader mellan att arbeta och att inte arbeta, du föredrar bidragslinjen framför arbetslinjen.

  • Jag vet inte vad du menar med bidragslinjen. Men jag ser att du verkar tro att den som är sjuk eller arbetslös har valt det själv och bara man spottar i nävarna så kan man ta ett jobb.

 11. Bidragslinjen är att t.ex minska klyftan mellan den som arbetar och den som inte arbetar. DU och ditt parti förespråkar att denna klyfta ska minskas rejält.

  Märkligt nog säger sig ditt parti (S) NU acceptera jobbskatteavdragen som ju ökat just denna klyfta. Ska man tro på det budskapet eller kan den vanlige svenska arbetarfamiljen räkna med att bli rejält mycket mer beskattade om några år ?

  Ditt parti för inte en arbetarvänlig politik, de är de stora lönesänkarna och de stora skattehöjarna på arbete, en dubbel snyting på de som arbetar med andra ord. S för en bidragsorienterad politik.

  • Arbetslösheten har aldrig varit högre än nu, sedan 30-talet. Så alliansens sk jobblinje har nått vägs ände.

   Arbetsgivareavgiften är utrymme som löntagarna avstått i förhandling för att ha en trygg inkomstförsäkring under tillfälliga sjukdomar och arbetslöshet. 10% av dessa pengar har Borg och co stulit för att ha råd att åstadkomma skattelättnader för de som har jobb och är friska. Ren stöld av dina och mina försäkringspengar.

 12. Jane Doe har initialer – JD – slående lika ett annat nättrolls.

 13. Men Britta, arbetslösheten 2004-2006 under din S-regering var ju i realiteten värre !
  Se siffrorna : http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Arbetsmarknad/Arbetsloshet/Arbetsloshet/
  och lägg till att ditt parti hade förtidspensionerat nästan 200 000 arbetslösa…
  http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Arbetsmarknad/Fortidspensionerade-och-sjukskrivna/Fortidspensionerade/

  Vatför misslyckades bidragslinjen så monumentalt för ditt parti ?
  S regerade DÅ under god global ekonomi, alliansen har lyckats betydligt bättre NU under en av historiens djupaste globala ekonomiska svackor !

  Att påstå att Borg stjäl är ju ett genant sätt att uttrycka sig från någon som dig, eller ?

  .

  • Jag diskuterar inte mer med en person som envisas med att kalla de generella försäkringssystemen för bidrag. Det är bara ett sätt att smutskasta generella sjukförsäkringar och arbetslöshetsförsäkringar. Den dåvarande högern har aldrig velat ha allmänna försäkringssystem för människorna. Den långsiktiga planen är att ersätta generella försäkringssystem med privata. Det är troligt att en del av moderaternas miljonbidrag till valrörelsenn kommer från dessa försäkringsbidrag och att det är därför som de mörkas

 14. Ibland blir jag så trött på detta eviga gnäll från alliansare om att socialförsäkringar är bidrag och lika trött på ”Jamen sossarna då”. Alliansen har haft makten i 8 år och med andra ord så har de ansvaret för dagens situation.
  Och J.D, S har en bra mycket arbetarvänligare politik än dina alliansare, tror du något annat så har du som vanligt gått på din vanliga högernit.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s