Om att använda vägrenen som ett extra körfält!

Så hände det. En dödsolycka efter den tvåfiliga E4an mellan Njutånger och Iggesund. De stod där på vägrenen för att laga sin punktering och så kommer en husbil och mejar ner dem. En person dör omedelbart.

Jag har själv kört bil där många gånger. Jag vet hur det kan vara. Mycket trafik och några vill köra fortare än vad som är tillåtet. Kör upp nära bakom och blinkar och är allmänt otrevliga. De vill att du ska ut i vägrenen så de kan få komma förbi.

Jag har gjort det en gång och gör aldrig om det. Det var nästan omöjligt att ta sig tillbaka till körbanan igen eftersom trafiken var tät. Tänker alltid: vad vet jag vad som finns på vägrenen bakom krönet. Det kan vara några semestrande cyklister eller någon som stannat för att fixa med bilen. Den som vill köra om får ta ansvar för sin egen omkörning och passa på när det inte är några mötande bilister och sikten är god.

Det är inte bara föraren av husbilen som är ansvarig. Det är också alla de bilister som anser att bilar som håller hastighetsbegränsningen ska köra i vägrenen så att de själva kan köra så fort de vill.

Måtte det snart bli 3-filigt eller 4-filigt efter hela E4-an!

Annonser

One response to “Om att använda vägrenen som ett extra körfält!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s